Біля будинку Авакова влаштували акцію через знесення наметів під Радою

Кілька десятків автомобілів взяли участь в автопробігу з Києва до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Учасники акції виступають проти силового розгону представниками МВС наметового містечка під будівлею Верховної Ради 3 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Автопробіг стартував о 12:00 від станції метро "Мінська". Нині його учасники перебувають біля паркану будинку, у якому, за інформацією організаторів акції, мешкає глава МВС.

Люди тримають у руках прапори України. Поки що до них ніхто не вийшов.

Читайте також: Активісти Автомайдану пікетували колишню базу "Беркута" у Києві

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня на підставі ухвали суду поліція проводила слідчі дії на території наметового містечка по вул. Грушевського біля парламенту. Як зазначили в поліції, процесуальні дії проведено в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції. Саме на їхню вимогу і був забезпечений доступ правоохоронців на територію наметового містечка.

Водночас за опір поліції було затримано понад 100 осіб. Постраждали шестеро мітингувальників та четверо поліцейських і щонайменше троє журналістів - Сергій Нужненко (Радіо Свобода), Богдан Кутєпов (Hromadske) та Владислав Красінський (Insider).

Крім того, за даними поліції, під час слідчих дій на території наметового містечка під Верховною Радою вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку так званої Великої політичної реформи.