За тиждень на кір захворіли 684 особи

Центр громадського здоров'я повідомляє про стабілізацію ситуації із захворюваності на кір. Так рівень захворюваності за минулий тиждень на 12% менше ніж в попередній. Всього на кір захворіло 684 особи.

Про це  на брифінгу сказав заступник директора з питань інфекційного нагляду Центру громадського здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація з захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. За оперативними даними ЦГЗ за 9 тиждень з початку року на кір захворіло 684 особи, з них 266 дорослих і 418 дітей, це на 12% менше порівняно з минулим тижнем», - сказав Ляшко.

Усього з початку 2018 року, за даними ЦГЗ, на кір захворіли 6484 особи, з яких 4258 дітей. Госпіталізовано до стаціонару було 4421 особу. 

З початку року від ускладнень кору померло 7 осіб - 5 дітей і 2 дорослих, 5 з них (4 дитини і 1 дорослий) померли в Одеській області, 1 дорослий в Івано-Франківській області і 1 дитина в Закарпатській області. 

За даними ЦГЗ, найбільше людей хворіє на кір в Івано-Франківській - 1426 осіб, Закарпатській - 1138 осіб, а також в Одеській, та Львівській областях. Найменше хворіють у Харківській  області - 2 випадки, у Чернігівській та Херсонській  областях - по 4 випадки. 

Ляшко також нагадав, що щеплення від кору мають зробити також і ті дорослі, які не хворіли і не були щепленні. Втім, за його словами, вакцинація від кору дорослих не проводиться за державний кошт. Безкоштовно дорослі можуть вакцинуватися від дифтерії та правця, ці вакцини наявні в Україні в достатній кількості.

Читайте також: На Буковині триває спалах кору: за тиждень захворіли 44 особи

Як повідомляв Укрінформ, до України доставили  першу частину партії вакцин КПК у обсязі 220 тисяч доз. За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, наразі майже всі регіони отримали цей імунобіологічний препарат. Загалом, протягом року до України доставлять майже 2 млн доз вакцини КПК. Також, за даними МОЗ, внаслідок заходів з посиленої імунізації, рівень вакцинації дітей першого року життя від кору, паротиту, краснухи зріс до 93% , що майже вдвічі більше ніж за 2016 рік. Всього у 2018 році в Україну має бути доставлено біля 2 млн доз вакцини КПК. В Україні для щеплення проти кору, паротиту, краснухи використовується вакцина Пріорікс, виробництва Бельгії. Препарат відповідає всім вимога безпечності та якості ВООЗ.