Гройсмана проситимуть розібратися з ситуацією навколо медуніверситету

Комітет Верховної Ради звернеться до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана взяти під особистий контроль ситуацію в НМУ ім. Богомольця.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я сказала голова Комітету Ольга Богомолець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Листом звернутися до Прем'єр-міністра і поінформувати його про критичну ситуацію, яка склалася між МОЗ та НМУ, попросити втрутитися в ситуацію, взяти під особистий контроль для припинення страйку і відновлення навчального процесу ", - внесла пропозицію Ольга Богомолець

Також Комітет закликав МОЗ скасувати пункт 3 наказу МОЗ про відсторонення Амосової на час перевірки від виконання обов'язків ректора. Крім того, на засіданні прозвучала пропозиція, щоб із складу комісії, яка розглядає ситуацію з ліцензійним іспитом "Крок" в НМУ ім. Богомольця, вийшов заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Серед іншого, голова Комітету зазначила, що МОЗ має визначити дату проведення ліцензійного іспиту "Крок-1" для студентів 3 курсу стоматологічного факультету. За її словами, відповідне прохання від студентів НМУ ім. Богомольця надійшло до Комітету з питань охорони здоров'я. 

Читайте також: Медуніверситет обіцяє, що "страйкових відпрацювань" не буде

Як повідомлялося, 26 лютого в НМУ ім. Богомольця оголосили безстроковий страйк через "втручання  керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О.О. Богомольця". До страйкому, згідно з повідомленням на сайті вишу, увійшли зі сторони студентства - представники Студентського парламенту Університету, Студентської ГО “Студентська довіра”, студентський профком та студентський актив, зі сторони трудового колективу НМУ ім. Богомольця - декани та проректори,  профспілковий комітет  університету. З понеділка ректорат та корпуси університету були зачинені, окрім фізико-хімічного корпусу, де розмітився страйком. 

Раніше, 20 лютого, МОЗ тимчасово відсторонив ректора медуніверситету Катерину Амосову у зв'язку з перевіркою зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів 3 курсу стоматологічного факультету. Також на час перевірки від виконання обов'язків відсторонили директора Центру тестування МОЗ Ірину Булах.