Обшук журналісток у суді: Геращенко від імені влади вибачилася за силовиків

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії правоохоронців, які обшукували жінок-журналістів в Оболонському райсуді, де розглядається справа про держзраду Януковича.

Про це вона написала у Facebook.

"Шановні колежанки-журналістки. Я повністю поділяю ваше обурення діями тих представників силових структур, які вчора вдалися до принизливого огляду жінок-представниць ЗМІ. МФО "Рівні можливості", яке об'єднує майже всіх жінок-депутаток, вже зробило відповідну публічну заяву з протестом проти таких дій силових структур. Я, як представник влади, приношу вибачення вам, шановні колежанки, за ці чужі дії. Вибачте", - наголосила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в Оболонському райсуді Києва під час розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича був допитаний Президент Петро Порошенко.

У цьому зв'язку було посилено заходи безпеки, зокрема, біля суду та на прилеглих до нього територіях чергувало більше півсотні правоохоронців, також проводився посилений огляд жінок - відвідувачок, у тому числі журналісток, зокрема, просили зняти верхній одяг, щоб перевірити відсутність написів на тілі.

Читайте також: Суд відмовив захисту Януковича у повторному допиті Порошенка

Речник столичної поліції Оксана Блищик у коментарі Укрінформу уточнила, що під час перевірок виявлено активістку руху Femen, її запросили до поліції для встановлення особи та профілактичної бесіди.