Суд відмовив захисту Януковича у повторному допиті Порошенка

Суд відмовив захисту Януковича у повторному допиті Порошенка

Укрінформ
Оболонський райсуд не задовольнив клопотання сторони захисту Віктора Януковича щодо повторного допиту Петра Порошенка в ході розгляду справи про держзраду екс-президента.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У задоволенні клопотання захисту щодо повторного допиту Петра Олексійовича Порошенка відмовити, оскільки дане клопотання цілком не обгрунтоване. Суд вчергове зауважує і звертає увагу сторони захисту, що вчора надавалась стороні захисту унікальна можливість задати усі питання, однак з тих чи інших причин захист цим не скористався, зловживаючи своїми процесуальними правами, що і було встановлено на судовому засідання вчора", - зазначив суддя Дев'ятко.

Раніше адвокат Януковича Андріана Фозекош подала клопотання про повторний допит Петра Порошенка в зв'язку з ненаданою можливістю поставити усі питання свідку.

Раніше суд допитав постпреда України при ООН Володимира Єльченка і Президента України Петра Порошенка. На цьому стадія допиту свідків з боку обвинувачення закінчилася.

Як повідомлялося, 21 лютого Президент України Петро Порошенко давав свідчення в режимі відеоконференції на засіданні суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Читайте також: Порошенко пояснив, чому не зміг прибути в суд на допит у справі Януковича

29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-