Заступника міністра молоді та спорту викликали “на килим” до НАЗК

До Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) запросили першого заступника міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу, до Національного агентства з питань запобігання корупції запрошено першого заступника міністра молоді та спорту України Ігоря Гоцула", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАЗК встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади та будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, він вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів.

"Відповідний конфлікт виник під час розгляду та погодження документів, які безпосередньо стосуються очолюваної ним громадської спілки "Федерація легкої атлетики України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд дозволив Ситнику не платити штраф у справі НАЗК

Як зазначили у НАЗК, в цьому випадку є факт порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. "Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - додали в агентстві.

Повідомляється, що Гоцула запрошено прибути до НАЗК 22 лютого 2018 року об 11:00.

В агентстві нагадали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до інформації зі сторінки Гоцула у Facebook, посадовець наразі перебуває в Японії.

Укрінформ звернувся до чиновника з проханням прокоментувати заяву НАЗК.

Як повідомляла у жовтні програма "Схеми", спортсмени Федерації легкої атлетики України, президентом якої за сумісництвом є перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, проводили виїзні підготовки до спортивних чемпіонатів уже після їх закриття.