Бійці АТО підуть на Віденський бал

Фото

На благодійному Віденському балу в Києві дебютантами стануть учасники війни на Сході - боєць "Правого сектору" Дана Виноградова і начальник інженерної служби 11-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Євген Небибко (позивний "Тротил").

Про те, чому вирішили брати участь в цьому заході, вони розповіли кореспонденту Укрінформу під час першої зустрічі дебютантів Віденського балу.

"По-перше, хочу підтримати цей благодійний проект. А по-друге, це допомагає реабілітуватися, повертатися в нормальне життя, в Україну - ту, в якій ми раніше жили, а не ту, яку бачили в останні чотири роки. Такі заходи допомагають людям соціалізовуватися, не фокусуватися на воєнних комплексах", - зазначила Дана.

Зважитися на це було нелегко, зізналися бійці, але спробувати варто.

Читайте також: Учасників Віденського балу в Києві навчатиме експерт "Від пацанки до панянки"

"Я, до того ж, розглядаю це як здійснення своєї маленької дитячої мрії: сам не вмію гарно рухатися, але завжди із задоволенням спостерігав, як інші вальсують", - додав Євген.

За його словами, учасники війни звикли розглядати як сім’ю не тільки рідних, але й своїх бойових побратимів, і волонтерів, які їм допомагають. "Але якщо ти не можеш прийти додому і створити маленьке свято для своєї родини чи подарувати квіти коханій - ти ще не повернувся", - зазначає він.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня у Колонній залі КМДА відбудеться класичний благодійний Віденський бал, а 22-го - аналогічний захід для дітей від 5 до 15 років. Дебютанти - головні учасники балу, які відкривають дійство та створюють його неповторну атмосферу.

Цьогорічний бал проходитиме напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві і буде присвячений спортивним досягненням українців, зокрема паралімпійцям, які надихають своїм прикладом.