Князєв не бачить загроз в існуванні нацдружин

Очільник Національної поліції України заявив, що не бачить загроз в існуванні громадських організацій, зокрема і нацдружин, якщо ті не порушуватимуть чинного законодавства.

Про це Сергій Князєв сказав під час презентації набору до патрульної поліції в Білій Церкві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Громадські формування, які утворюються в містах і населених пунктах, регулюються законодавством. Вони мають відповідні конкретні можливості і повноваження. Будь-які громадські формування, які не порушують межі чинного законодавства, будуть нести позитив... Я не бачу негативних перспектив щодо паралельного існування громадських організацій (з поліцією - ред.), для того законом вони і передбачені”, - сказав голова Нацполіції.

Читайте також: Князєв просить громадські організації не переборщити з мілітаризацією

Як повідомлялося, партія "Національний корпус" у неділю, 28 січня, провела захід, на якому склали присягу понад 500 учасників громадської організації "Національні дружини". Згідно з інформацією на сайті ГО “Національні дружини”, це добровільні об’єднання, створені для забезпечення порядку на вулицях українських міст. Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій та патріотична молодь.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше заявив, що вважатиме незаконною діяльність парамілітарних утворень у разі застосування ними сили.