Рева проти приватизації протезних підприємств

Міністр соціальної політики Андрій Рева наголошує, що приватизація протезних підприємства є неприпустимою. Їх потрібно модернізувати, надавши функції сервісних центрів для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє преc-служба Міністерства соціальної політики. 

«Приватизація протезних підприємств є неприпустимою. Крім того, що ці підприємства виконують важливу соціальну функцію, потрібно враховувати також інші обставини. Адже практично всі вони розташовані у центральній частині міст, а тому є висока вірогідність того, що після приватизації вони будуть просто ліквідовані, а територія забудована комерційними будівлями», - заявив Рева.

За його словами, Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю в грудні повністю розрахувався з виробниками та постачальниками протезно-ортопедичних виробів.

Читайте також: На роботу в Мінсоцполітики взяли 31 реформатора

«На виконання цього завдання було направлено більше 600 мільйонів гривень», - підкреслив міністр.

Як заявив Рева, наступним важливим кроком стане якісна зміна принципів роботи таких підприємств.

«Протезні підприємства потрібно модернізувати, надавши їм функції сервісних центрів для людей з інвалідністю. Тобто, такі підприємства повинні будуть не лише виготовляти протезно-ортопедичні вироби, але й надавати людям цілий спектр послуг у вигляді ремонту виробів, навчання людей використанню протезів та інше. Така практика існує, до прикладу, в Норвегії”, - зазначив міністр.