Перші врятовані у Кабулі українці вже повертаються на батьківщину - посол

Перші врятовані у Кабулі українці вже повертаються в Україну, решта українських громадян і тіла загиблих будуть доправлені до Києва 24 січня.

Про це розповів у вівторок Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частина врятованих українців уже прибула в Україну рейсовими літаками. Передбачається, що інші врятовані наші громадяни матимуть можливість вилетіти в Україну спецрейсом завтра в першій половині дня. Завтра орієнтовно має повернутися 10 українців, але ця цифра може уточнюватися.  Репатріація планується також на завтра на першу половину дня. Ймовірно, що це буде літак авіакомпанії "Українські крила", який забере і врятованих наших співвітчизників, і тіла загиблих. Усіх доставить до Києва", - сказав посол.

При цьому він зауважив, що розглядається й інший варіант репатріації кількох загиблих, яких можуть доправити одразу до Кропивницького. "Інший варіант, який розглядається, - це доставка двох загиблих працівників компанії УРГА (українська авіакомпанія, що базується в аеропорту «Кропивницький» і виконує польоти в пункти призначення за допомогою двадцяти літаків - ред.) безпосередньо до Кропивницького. До кінця дня це питання буде вирішено", - зазначив Нікітюк.

Читайте також: Радбез ООН і генсек Гутерріш засудили теракт у Кабулі

Врятовані ж українці, за словами посла, повертатимуться в Україну і в наступні дні рейсовими літаками.

Нікітюк також зауважив, що підтверджена інформація стосовно загиблих у Кабулі українців залишається незмінною. "Загиблими є 7 наших співвітчизників", - сказав він. 

Раніше повідомлялося, що 20 січня внаслідок нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі загинуло 18 осіб, серед них 14 – іноземці. Повідомлялося, що серед загиблих – двоє нападників, яких було ліквідовано.

За останніми даними, загальна кількість загиблих у результаті теракту становить 43 людини, з них 7 - громадяни України.