Розслідуванням вбивства Ноздровської займеться координаційний штаб

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий доручив Нацполіції створити координаційний штаб з розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської і долучити найкращих фахівців з розшуку.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

«Ставлю завдання Національній поліції України та Головному слідчому управлінню - створити координаційний штаб», - зазначив Яровий.

Окрім того, він доручив максимально організувати роботу з розкриття злочину фахівцями Департаменту карного розшуку Національної поліції України та слідчих. Він також наголосив на готовності, у разі необхідності, викликати фахівців з інших областей.

Як повідомлялося, 2 січня під будівлею Головного управління Національної поліції Київської області зібралися активісти з вимогою знайти та покарати вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської. Згодом вони оголосили про наміри йти до Генеральної прокуратури з вимогою взяти під контроль розслідування справи про вбивство Ноздровської. Активістка Лідія Гончаренко, перебуваючи біля Генеральної прокуратури України, заявила, що у ГПУ активістам пообіцяли зробити все можливе, аби розслідування було незаангажованим.

Читайте також: Донька Ноздровської розказала, кого підозрює у вбивстві матері

1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області в річці було виявлено тіло юристки Ірини Ноздровської.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт.

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Керує слідством про вбивство юристки очільник поліції Київської області Дмитро Ценов.