Ноздровська не заявляла в поліцію про погрози

Юрист Ірина Ноздровська, тіло якої знайдено 1 січня, не зверталася до правоохоронних органів з повідомленнями про погрози на її адресу.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов учасникам акції, які вимагають покарати вбивць юристки, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

"Начальник управління поліції Київської області зазначив, що потерпіла не зверталася до правоохоронних органів із повідомленнями про те, що їй погрожують", - йдеться у повідомленні.

 Ценов зазначив, що оперативники попередньо дослідили місце злочину та направили тіло загиблої на судово-медичну експертизу. 

«На сьогоднішній день, після огляду місця події, тіло було направлено на судово-медичну експертизу з метою встановлення характеру тілесних пошкоджень, причини смерті. Нами відпрацьовано більш ніж 20 камер, які стоять по шляху маршруту Ірини. Оперативний підрозділ піднятий по тривозі», - сказав він. 

Наразі на місці події слідча група проводить додаткові заходи та слідчі дії.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня під стінами Головного управління Національної поліції України в Київській області зібралася група активістів. Дмитро Ценов запропонував їм створити ініціативну групу, яка матиме можливість ознайомитися з ходом слідства.

1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юристки Ірини Ноздровської.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. 

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не арештували, а відпустили під домашній арешт. 

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію. 

Читайте також: Доньці та батькам Ноздровської дадуть охорону

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. 

Керує слідством про вбивство юристки очільник поліції Київської області Дмитро Ценов.