Порошенко і Гройсман подякували силовикам за операцію в “Укрпошті”

Президент Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякували СБУ, Нацполіції та МВС за звільнення заручників у харківському відділенні “Укрпошти”.

Про це перші особи держави повідомили в Facebook.

"Усіх заручників у Харкові звільнено. Нападника затримано. Дякую за добру роботу співробітникам Національної поліції та СБУ. Доручив місцевим органам влади надати постраждалим усю необхідну допомогу", - написав Порошенко.

"Терориста затримано. Дякую СБУ та МВС за врятовані життя!", - зазначив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні о 14:40 в поліцію Харкова надійшло повідомлення про те, що в відділення Укрпошти, розташоване на вулиці Шевченка, увійшов чоловік в масці з метою пограбування. Про даний факт одна з працівниць пошти повідомила чоловікові, і він оперативно передав інформацію поліції.

Читайте також: Захоплення Укрпошти у Харкові: усі заручники звільнені, нападника затримали

На місце події терміново прибули наряди поліції. Зловмисник забарикадувався у відділенні і заявив про захоплення заручників. Повідомлялося, що в приміщенні знаходилося 9 дорослих і 2 дітей.

Внаслідок переговорів поліції зі зловмисником вдалося звільнити спочатку п'ятьох громадян: двох дітей 11 і 13 років, а також трьох жінок. Наразі операція зі звільнення заручників завершена. Усі люди, які протягом дня утримувалися всередині звільнені. Зловмисник затриманий. Згідно санкції статті йому загрожує до 15 років позбавлення волі.