Скарги на суддю Цокол не пов'язані зі справою Саакашвілі - ВРП

Розгляд скарг на суддю Печерського райсуду Ларису Цокол не пов'язаний з судовим рішенням щодо екс-глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Вищої ради правосуддя. 

"Планова робота ВРП з розгляду дисциплінарних скарг стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Лариси Цокол не пов’язана зі справою Міхеїла Саакашвілі", - йдеться у повідомленні.

У ВРП просять ЗМІ утриматися від намагань надати діяльності дисциплінарних палат політичного підтексту, а також пов’язувати розгляд цих скарг із справою Саакашвілі.

Читайте також: Герасимов наполягає, щоб Саакашвілі вибачився перед полковником МВС

Як зазначено у повідомленні, на розгляді першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя перебуває дві скарги на дії вказаної судді. Зокрема, "дисциплінарна скарга громадянина Харченка М.Г. щодо неправомірної поведінки судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. надійшла 11 квітня 2017 року. Скаргу подано через адвоката Залюбовську І.К".

У скарзі зазначається, що під час розгляду клопотання Генеральної прокуратури України (справа № 757/12715/17-к) суддя Цокол допустила ряд порушень, які, на думку скаржника, є підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, наголосили у прес-службі, 14 березня 2017 року до ВРП надійшла скарга громадянина Пікалова щодо неправомірної поведінки судді Цокол. Цю скаргу вперше включено до порядку денного для розгляду на засіданні палати 13 грудня 2017 року.

У скарзі Пікалов зазначив, що суддею Цокол під час розгляду справи № 757/64458/16-к за його скаргою на бездіяльність уповноважених осіб Печерського управління поліції ГУ НП в місті Києві, а саме невнесення до ЄРДР відомостей на підставі його заяви про вчинення кримінального правопорушення ТОВ «ПОРТОФЛОТ–ТРАНС», постановлено ухвалу від 4 січня 2017 року. Заявник просить перевірити дії судді згідно з вимогами чинного законодавства.

Засідання першої дисциплінарної палати з розгляду вказаних скарг відбудеться 22 грудня. Результат розгляду вказаних скарг буде оприлюднено, запевнили у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня Печерський райсуд Києва залишив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі без задоволення. Головувала на засіданні суддя Лариса Цокол.

На сайті ВРП повідомляється, що розгляд питання про відкриття дисциплінарної справи чи відмову у її відкритті відбудеться на засіданні першої дисциплінарної палати 22 грудня.