У Києві презентували нове видання національної Книги рекордів

У Києві відбулася презентація нового видання Книги рекордів «Національний реєстр рекордів України - 2018».

Відкрила презентацію і нову Книгу рекордів Ірина Галай - перша українка, яка здійснила сходження на Еверест і підняла на найвищу вершину світу прапор національного Реєстру рекордів, повідомляє Укрінформ.

«Це велика честь і велика нагорода для спортсмена - відчувати всенародну підтримку на висоті 8848 м. Я йшла туди і несла цей прапор, зокрема, і тому, щоб довести всьому світу:  українці - нація, гідна вершин», - зазначила рекордсменка.

Як зазначалося на презентації, загалом героями нової Книги рекордів стали 206 тис. 705 українців, у ній зафіксовано 427 досягнень. 

У пошуку та процесі фіксації рекордів експерти Національного реєстру проїхали Україною 63 тисячі кілометрів, провівши в дорозі 1250 годин, 104 доби у відрядженні, 52 доби за кермом. 

Під час презентації було встановлено новий рекорд - найсильніший спортсмен Білорусі Кирило Шимко, рекордсмен України, одним подихом задув 42 свічки. Він же став офіційним представником НРР у Білорусі.

«Радий представляти Книгу рекордів України у своїй рідній Білорусі. Впевнений, білоруси з радістю докладуть частку своїх досягнень в неї, відкриваючи нові горизонти людських можливостей», - зауважив Шимко.

Читайте також: Одеські підземні лабіринти, що ведуть до списку ЮНЕСКО

На заході були присутні рекордсмени України та Книги рекордів Гіннеса.