Батько ув’язненого ФСБ Гриба: Вони мабуть думали, що впіймали суперагента

Батько затриманого ФСБ українця Павла Гриба вважає, що син випадково потрапив у поле зору російських силовиків.

Про це Ігор Гриб сказав у інтерв'ю Польському радіо, відповідаючи на запитання, чому саме його 19-річний син став об'єктом діяльності російських спецслужб.

"Співробітники спецслужб Російської Федерації політичними справами заробляють собі посади, звання й нагороди. Така система діяла ще за радянських часів. А звинуватити людину у шпигунстві, тероризмі чи диверсійних намірах, фабрикуючи справу – найпростіше... Павло просто опинився не в тому місці не в той час. Це міг би бути будь-хто інший", - переконаний батько хлопця.

За його словами, спецслужби РФ постійно відстежують соціальні мережі, зокрема створили чимало "липових" акаунтів начебто української патріотичної спрямованості. "Тому для них нескладно виявляти патріотично налаштованих громадян і заводити на них відповідні справи", - зауважив Ігор Гриб.

Він зазначив, що усі затримання людей за подібними звинуваченнями "чимось схожі за виконанням", але випадок з Павлом унікальний тим, що його виманювали на територію третьої країни і проводили захоплення "начебто невідомими людьми".

Читайте також: Судилище над Павлом Грибом: "російська Феміда" призначила чергове засідання

"Напевно, вони думали, що приїде якийсь страшний бандерівець, якого вони схоплять і будуть хизуватися, що упіймали суперагента і супербойовика. Але вийшло так як вийшло", - зазначив батько хлопця.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі. Лише через два тижні ФСБ Росії надала інформацію, що він перебуває в краснодарському СІЗО. Влада Росії звинувачує Гриба в "тероризмі".

18 жовтня Жовтневий райсуд Краснодара продовжив термін утримання під вартою Павла Гриба до 4 січня 2018 року.

Вже відбулись два судові засідання. На останнє приїздила матір Павла, якій було відмовлено у побаченні із сином. Самого хлопця на засідання не привезли, воно відбувалось у режимі відеоконференції. Наступне судове засідання відбудеться 25 грудня.