У МВС запевняють, що мирним акціям протесту не перешкоджатимуть

Радник глави МВС Зорян Шкіряк запевняє, що правоохоронці не перешкоджатимуть проведенню мирних акцій протесту.

Про це він повідомив у Facebook, коментуючи заклик екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі вийти в неділю, 10 грудня, на "марш за імпічмент і нічого не боятися".

"Якщо помисли чисті, то, безумовно, не варто нічого і нікого боятися. Можна завжди сміливо виходити на мирний протест, марш чи мітинг. Це наше святе конституційне право і ми повинні його реалізовувати. Підрозділи МВС завжди будуть пильно охороняти громадський порядок, охороняти протестуючих і усіляко сприяти нормальному проведенню мирних акцій протесту для висловлення власної політичної позиції. При потребі правоохоронці завжди прийдуть на допомогу своїм громадянам, що є учасниками таких акцій", - написав Шкіряк.

При цьому він звинуватив саме Саакашвілі та його оточення у провокуванні сутичок з правоохоронцями.

“А от боятися потрібно таких провокаторів, як сам Саакашвілі і його кримінальне оточення. Саме вони, підло маніпулюючи свідомістю громадян, штовхають їх на агресію проти правоохоронців, відверто штовхають на скоєння злочинів і різних протиправних дій. І все це виключно задля реалізації своїх ганебних планів”, - заявив Шкіряк.

Натомість правоохоронці, за словами Шкіряка, завжди готові до співпраці і порозуміння з учасниками мирних акцій.

“Мирний марш, мітинг чи мирний протест - тільки за! Завжди готові до активної співпраці і до цілковитого порозуміння з учасниками таких заходів. Ми ж не при Януковичі в Україні чи Саакашвілі в Грузії живемо. Силовий розгін мирних демонстрацій, побиття і вбивства активістів - це їхнє життєве і політичне кредо. Обидва діяли саме так. Тому вони й порозумілися між собою. Один гроші - інший провокації і безлади”, - зазначив він.

Читайте також: Затримання Саакашвілі: ситуація біля ізолятора СБУ спокійна

Як повідомлялось, правоохоронці затримали Саакашвілі увечері 8 грудня. Йому інкримінують cприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (ч 2. статті 256 ККУ). Прокурори клопотатимуть у суді про обрання Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Водночас Саакашвілі передав лист з ізолятора зі зверненням до українців, в якому закликав усіх прийти у неділю на "марш за імпічмент". Фотографію написаного звернення опублікував адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький у Facebook.