Прокуратура відкрила справу про перешкоджання затримання Саакашвілі депутатами

Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеїла Саакашвілі.

Про це у Twitter повідомила речниця генпрокурора України Лариса Сарган.

"Прокуратурою м.Києва розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання нардепутатами діям правоохоронців, які проводили затримання М.Саакашвілі", - написала Сарган.

Вона додала, що проведення досудового розслідування доручено ГУ СБУ в м Києві та Київській області. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 343 КК України.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

Читайте також: У поліції розповіли про пошуки Саакашвілі в наметах під Радою

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.