Розенко заспокоює: пенсії військовим і силовикам перерахують

Віце-прем'єр Павло Розенко розраховує, що Мінсоцполітики найближчим часом завершить підготовку законопроекту про перерахунок пенсій військовим та силовикам і на початку 2018 року його внесуть на розгляд Верховної Ради.

Про це урядовець заявив у вечірньому ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні знайти неінфляційний ресурс для підвищення та перерахунку. Він буде знайдений, ми це зробимо. Я сподіваюся, що з нового року цей законопроект потрапить у Верховну Раду України, і ми спільно його проголосуємо", - сказав Розенко.

Він нагадав про те, що є доручення Президента України розробити відповідний законопроект, і Мінсоцполітики виконує його. До роботи залучені представники ветеранських громадських організацій, і цей процес проходить непросто.

Разом з тим, додав Розенко, уряду необхідно знайти додатковий ресурс для збільшення чи перерахунку пенсій військовослужбовцям.

Читайте також: Розенко переконаний, підвищення мінімалки до 4100 не "накрутить" інфляцію

"Але я обіцяю, що закон буде внесений до Верховної Ради України і перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, колишнім працівникам МВС, всім тим, хто підпадає під цю категорію, буде зроблено. Уряд відповідний законопроект внесе, тому прошу не хвилюватися", - наголосив віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики Андрій Рева запевнив, що законопроект про перерахунок пенсій військовослужбовцям і працівникам силових структур буде поданий до парламенту найближчим часом. Зміни стосуватимуться 554 тисяч осіб.