Розенко переконаний, підвищення мінімалки до 4100 не

Розенко переконаний, підвищення мінімалки до 4100 не "накрутить" інфляцію

Укрінформ
Підвищення у 2018 році мінімальної зарплати до 4100 гривень цілком реальне, і його можна досягти в неінфляційний спосіб.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи у Facebook пропозицію Президента про збільшення в наступному році мінімальної зарплатні до 4100 грн.

"Повністю підтримую! Рівень життя і добробут працюючої людини має бути підвищено. Переконаний, ми маємо всі шанси досягнути мінімальної зарплати 4100 грн у 2018 році у неінфляційний спосіб", - написав Розенко.

На його думку, такий крок також дасть додатковий ресурс надходжень до Пенсійного фонду, що, в свою чергу, відкриє можливості для чергового підвищення пенсій в Україні.

"Саме так! Реформи не для реформ і звітів, а для підвищення рівня і якості життя українців", - підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Також в ефірі "Прямого" Розенко підкреслив, що не бачить загрози інфляції через підвищення мінімальної платні.

"Я не бачу ніякої загрози зростання інфляції внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати до критичних показників", - сказав Розенко.

Читайте також: Порошенко пропонує збільшити “мінімалку” до 4100

Він нагадав, що було дуже багато критики та невтішних інфляційних прогнозів також тоді, коли влада збільшила мінімалку до 3200 грн. "Нам розказували усілякі жахи про те, що і підприємства закриватимуться, і безробіття буде зростати, і ціни зростуть у п'ять разів. І що нам тільки не розказали", - сказав урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко запропонував збільшити розмір мінімальної заробітної плати до 4100 гривень. Про це він сказав під час ІІ Всеукраїнського форуму об'єднаних громад "Ініціативи, що змінюють життя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-