Московський патріархат офіційно "прописав" особливий статус УПЦ МП

Архієрейський собор РПЦ в четвер, 30 листопада, вирішив окремо прописати в статуті Російської православної церкви, що центр управління УПЦ Московського патріархату знаходиться в Києві.

Про це повідомляється в документі, опублікованому на сайті Московського патріархату

"Враховуючи особливий статус широкої автономії Української православної церкви, керівний центр якої знаходиться в Києві, Священний Синод представив Архієрейському собору пропозицію, що надійшла від Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, виділити в самостійну главу положення статуту Російської православної церкви, що стосуються Української православної церкви, керівний центр якої знаходиться в Києві", - зазначається в документі. 

У результаті Архієрейський собор окремо прописав у статуті Російської православної церкви, що центр управління УПЦ Московського патріархату знаходиться в Києві. 

Читайте також: Онуфрій запросив у РПЦ "широкої автономії" для Московського патріархату в Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій на засіданні Архієрейського собору Російської православної церкви попросив наголосити на особливому статусі УПЦ МП в статуті РПЦ.

За його словами, це необхідно "щоб уникнути подальших спекуляцій, спрямованих на підрив авторитету Української православної церкви в очах мільйонів українців".

Раніше повідомлялося, що керівництво УПЦ МП в режимі секретності їде в Москву на собор Російської православної церкви, який розпочався 29 листопада. Як повідомляють російські ЗМІ, на ньому буде присутній президент Росії Володимир Путін.