У САП очікують, що підозра Довгому буде "сьогодні-завтра"

Підозру народному депутату Олесю Довгому (член депутатської групи "Воля народу") має бути підготовлено "сьогодні-завтра".

Про це журналістів поінформував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця справа підходить до свого логічного завершення, остаточну підозру ми очікуємо від Генпрокуратури, думаю, сьогодні-завтра. І я сподіваюсь, і прокурори зорієнтовані на те, щоб наступного тижня завершити досудове розслідування", - сказав він.

За словами Холодницького, слідчі проводять процесуальні дії за місцем проживання Довгого, оскільки у нього зламана нога, він на милицях. 

Читайте також: "Хабар від НАБУ": чиновниця заявляє, що провокатор "підбирався" до неї кілька місяців

Як повідомлялося, досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2007 по 2009 роки Довгий на посаді секретаря Київради спільно зі службовими особами Головного управління земельних ресурсів міста Київ та іншими особами забезпечив 1 жовтня 2007 року ухвалення депутатами рішення щодо незаконної передачі землі.

Зокрема, 23 обслуговуючим кооперативам для житлової забудови на 21-ому кілометрі Столичного шосе у Голосіївському районі міста Києва було виділено земельні ділянки, фактично розташовані на території ландшафтного заповідника місцевого значення "Острів Жуків".

На думку ГПУ, вина Довгого підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності й верховенства права.

Довгому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Довгого для проведення слідчих дій.