Закордонні паспорти по 10 тисяч: у ДМС спіймали хабарника

На Хмельниччині затримали працівника Державної міграційної служби України, який взяв 1,2 тис. доларів та 8 тис. грн за прискорену видачу біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Правоохоронцями Хмельниччини викрито посадовця Управління Державної міграційної служби України в області, який вимагав та одержав 1,2 тис. доларів США та 8 тис. грн неправомірної вигоди за сприяння у прискореному оформленні та видачі закордонних біометричних паспортів", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що сьогодні, у вівторок, правоохоронці затримали підозрюваного під час одержання ним частини хабара у сумі 900 доларів США та 6 тис. грн. Ще 300 доларів США та 2 тис. грн посадовець отримав напередодні.

Читайте також: Більшість українців стоять за паспортами в “живих” чергах

Загалом за цю суму він пообіцяв сприяти оформленню документів для чотирьох громадян України, тобто один паспорт було оцінено приблизно в 10 тис. грн.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.