В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото

Представництво України у Раді Європи, українська громада вшанували пам'ять жертв Голодомору покладанням квітів до пам’ятного знаку, встановленому в м. Ольцайм, що неподалік від Страсбурга.

У церемонії взяла участь мер міста Піа Імбс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми разом з мером міста Ольцайм поклали вінки до пам’ятного знаку жертв Голодомору в Україні 1932-33 років. Цей пам’ятний знак з’явився в Ельзасі завдяки українським дипломатам кілька років тому, з тих пір ми щороку вшановуємо пам'ять жертв Голодомору саме тут, в Ольцаймі", - сказав у коментарі Укрінформу постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Дипломат висловив вдячність керівництву міста, яке "перейнялося українською історією і відчуло співчуття до трагедії, яка сталася в Україні".

"Саме на таких людських почуттях власне можна розвивати і зміцнювати далі міжнародні відносини", - наголосив глава українського постпредства.

Також у рамках проведення заходів до Голодомору вчора в Раді Європи відбувся показ фільму "Гіркі жнива". У показі брали участь представники іноземних диппредставництв при Раді Європи, зокрема очільники постпредств Швейцарії та Литви, представники української громади.