У ГПУ назвали бізнесмена, який пропонував працівнику НАБУ $800 тис. хабара

Генеральна прокуратура України готує клопотання про арешт одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який пропонував працівнику Національного антикорупційного бюро 800 тисяч доларів хабара.

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"На початку листопада заявою НАБУ про пропонування хабаря керівнику головного підрозділу детективів НАБУ ГСУ ГПУ зареєструвала провадження, в рамках якого зафіксовано пропозицію відомого одеського контрабандиста Альперіна виплатити 800 тис. дол за зняття арешту на рахунки підконтрольних йому підприємств у 450 млн грн", - написав Луценко. 

За його словами, така пропозиція неправомірної вигоди посадовій особі є закінченим складом злочину, відтак ГПУ проводить заходи для встановлення місця перебування підозрюваного. "Готуємо клопотання про арешт", - зазначив Генпрокурор.

Читайте також: Співробітнику НАБУ пропонували $800 тисяч хабара

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада детективи НАБУ спільно із працівниками ГПУ викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США. Дана сума пропонувалася за припинення розслідування детективами бюро кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень коштів, підконтрольних викритій особі підприємств", - йдеться у повідомленні.

 Попередньо дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).