Торгівля людьми: прикордонники запобігли спробі вивезти українку

Відео

Правоохоронці припинили спробу торговців людьми вивезти за кордон з метою сексуальної експлуатації громадянку України.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"В пункті пропуску "Краковець", що на кордоні з Польщею, прикордонники спільно з співробітниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції запобігли вивозу за кордон з метою сексуальної експлуатації громадянки України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативники ДПСУ отримали від поліції Черкаської області інформацію про те, що через пункт пропуску зловмисники планують незаконно вивезти за кордон імовірних жертв з метою використання їх у сфері надання інтимних послуг на території країн ЄС.

Читайте також: В ООН нарахували понад 40 млн людей, які потрапили до сучасного рабства

"Після прибуття до пункту пропуску автомобіля зловмисників і оформлення на виїзд з України водія – громадянина Німеччини 1988 року народження, а також потенційної жертви - 23-річної українки, жительки міста Черкаси, злочинця було затримано. Через декілька годин за місцем проживання у Черкасах поліцейські затримали і вербувальницю", - зазначають у ДПСУ.

Дії іноземця кваліфіковано за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.