СБУ показала бойовика "Леніна", який керує "центром спецоперацій ДНР"

Фото

Центром спеціальних операцій так званого "МГБ ДНР", створеного під кураторством російських спецслужб, керує бойовик на прізвисько "Ленін".

Про це повідомила у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

"Служба безпеки України встановила, що бойовик на прізвисько "Ленін" керує Центром спеціальних операцій так званого МГБ ДНР, створеного під кураторством російських спецслужб", - поінформувала вона, опублікувавши також фото "Леніна".

За словами Гітлянської, саме ця людина та його підопічні відповідальні за вбивство контррозвідника СБУ Олександра Хараберюша.

Читайте також: Переписала хату на бойовика: окрім судді затримали "зв'язкового ДНР"

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня в СБУ заявили про затримання жінки, підозрюваної в підриві у березні 2017 року в Маріуполі полковника СБУ Олександра Хараберюша.

Оперативники СБУ встановили, що терористка проходила підготовку у так званому "Центрі спеціальних операцій МДБ ДНР", який створений та діє під кураторством російських спецслужб.

Безпосереднім організатором диверсії є керівник цього терористичного угруповання на прізвисько "Ленін", від якого зловмисниці були передані складові для закладання вибухівки.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали виконавицю злочину в Одесі. Задокументовано, що вона пройшла підготовку на базі терористів, розташованій на території колишнього спортивного тренувального комплексу.