Переписала хату на бойовика: окрім судді затримали

Переписала хату на бойовика: окрім судді затримали "зв'язкового ДНР"

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримала суддю, котру підозрюють у підробці судових рішень, за якими житло в окупованому Донецьку переоформлювалося на терористів.

Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора СБУ спільно з військовою прокуратурою була затримана суддя Білгород-Дністровського, уродженку Донецька, яка підозрюється в тому, що, використовуючи викрадені в  2014 році в Кіровському райсуді Донецька печатку і штамп, впродовж 2015-2016 років виготовляла підроблені судові рішення, за якими так звані реєстратори  "ДНР" і "ЛНР" вносили зміни в реєстраційні документи громадян на нерухомі об'єкти і житло в Донецьку. Внаслідок цього було здійснено переоформлення цього нерухомого майна на представників терористичних організацій”, - сказав Матіос.

Він додав, що наразі встановлено 3 потерпілих, які дали покази, і “дізналися про те, що у них немає прописки і житла в Донецьку, випадково зайшовши до відкритих реєстрів нерухомого майна”. Матіос уточнив, що слідством також встановлено ще 7 подібних випадків.

За його словами, під час обшуків у судді було вилучено довідки реєстраційних служб "ДНР", витяги з судових реєстрів та копії судових рішень суддів, які працювали в Донецьку у 2013 — 2014 роках, під прізвищами  яких вона підробляла ці рішення і переправляла їх в Донецьк.

Головний військовий прокурор також поінформував, що, окрім судді, було також затримано її співучасника і головного організатора цієї афери, який був комунікатором між цієї суддею і так званим заступником міністра внутрішніх справ "ДНР".

Читайте також: Киянин привіз із АТО майже півсотні гранат

"Я звертаюся до всіх українців, які перебувають на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, або тих переселенців, які в силу військових дій на сході України переїхали на підконтрольні українській владі території. Будь ласка, зайдіть до реєстрів нерухомого майна і передивіться, чи немає там змін. Якщо зміни такі відбулися — подавайте відповідні заяви до військової прокуратури, СБУ. Ми перевіримо ці зміни, чи не були вони здійснені шляхом підробки документів суддею", - резюмував Матіос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-