МІП в умовах гібридної війни намагається забезпечити стратегічні комунікації - Біденко

Мінінформ в умовах гібридної війни проти України працює за трьома напрямками - сприяння створенню й розвитку інституцій, цінностей відкритого суспільства та розбудові стратегічних комунікацій.

Про це заявив державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко під круглого столу "Україна та країни Східного партнерства у протидії гібридний загрозам заради суспільної безпеки" у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на сьогоднішній день намагаємося виконувати ключову роль як агенції, яка підтримує три напрями - відкрите суспільство, розбудова інституцій та розвиток стратегічних комунікацій", - сказав він.

За його словами, реалізація МІПом саме цих трьох напрямів розбудови держави зумовлена гібридною війною, що наразі ведеться Росією проти України.

"Суть гібридної війни в тому, що ворог постійно випереджає, ворог постійно використовує свої ресурси, дуже великі ресурси на тих фронтах, на тих ділянках, де або не чекаємо, або не маємо змоги відповісти. Тому якщо є задача, а така задача стоїть, - вижити і перемогти, то, звичайно, що відповіді мають веститися асиметрично", - наголосив держсекретар.

Біденко зазначив, що одним із напрямів роботи Мінінформполітики за нинішніх умов є сприяння і підтримка створенню і діяльності інституцій - як державних, так і неурядових, які зможуть самостійно реалізовувати різноманітні проекти і самостійно "виживати в умовах гібридної війни або війни "всіх проти всіх"".

На його думку, підтримка сильних інституцій - це є перша запорука того, що Україна почне перемагати. Як приклад таких інституцій він назвав InformNapalm, “СтопТерор”, StopFake та інші.

Читайте також: НСЖУ назвала дату громадських слухань щодо безпеки журналістів

Крім того, держсекретар відзначив, що серед пріоритетних напрямів діяльності МІПу є розбудова стратегічних комунікацій та підтримка розвитку цінностей відкритого суспільства, створення інклюзивних інститутів, які, за його словами, унеможливлять закрите ухвалення важливих рішень.