Сотня поліцейських охороняє суд, де забарикадувалися люди Коханівського

Фото

Зал Святошинського райсуду Києва, де забарикадувалися прихильники лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, охороняє майже сотня поліцейських. 

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

"Зараз усе спокійно, ці особи (прихильники провідника ОУН - ред.) закрилися там з Коханівським. Поліція біля суду, що виключає можливість вивезти його і зробити втечу з-під варти. Зал суду охороняє майже сотня поліцейський", - сказав Крищенко.

За його словами, в приміщенні на даний момент перебувають до півсотні прихильників Коханівського і зараз ситуація спокійна. Ніч минула без пригод. За медичною допомогою після вчорашніх подій ніхто не звертався.

Крищенко також зазначив, що термін тримання під вартою Коханівського спливає сьогодні.

Прихильники ж Коханівського, які вчора розгромили зал суду, стверджують, що термін тримання Коханівського під вартою уже сплив. Саме це і стало приводом для того, що сталося ввечері 23 жовтня у суді.

Крищенко також зазначив, що поліція зараз документує наслідки погрому, відкрито кримінальне провадження  за ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне знищення або пошкодження майна).

Читайте також: Прихильники лідера "добровольчого руху ОУН" забарикадувалися в суді

Як повідомляв Укрінформ, Миколу Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу закінчиться термін попереднього затримання і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

У відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень застосовували меблі та інші предмети.

Фото Євгена Любімова