Прихильники лідера

Прихильники лідера "добровольчого руху ОУН" забарикадувалися в суді

Укрінформ
Група прихильників лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського забарикадувалася в залі засідання в Святошинському суді Києва.

Як повідомив у Фейсбуці нардеп Ігор Мосійчук, який знаходиться в суді, активісти протестують через обрання запобіжного заходу Коханівському.

“Громада, яка зібралася в Святошинському суді підтримати Миколу Коханівського, прийняла рішення не допустити його незаконного вивезення в ІТТ. Згідно із законом, Микола повинен бути звільнений з-під варти негайно!" - написав він.

23 жовтня суддя Іванна Миколаєць перенесла засідання на 9:00 наступного дня. Захист Коханівського наполягає, що до того часу закінчиться термін попереднього затримання, а тому поліція не має права повертати його в ізолятор.

Активісти поламали меблі в суді і заявляють, що поліція їх штурмує.

Читайте також: Поліція з’яcовує деталі стрілянини за участю голови “добровольчого руху ОУН”

Нагадаємо, що 20 жовтня під час конфлікту біля станції київського метро "Академмістечко" лідер "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський поранив з травматичного пістолета Руслана Кочмалу (позивний "Рем"). У поліції повідомили, що на місці події в траві виявлено ПМР і стріляні гільзи калібру 9 мм.

Адвокати Коханівського наполягають, що дії клієнта – це самозахист.

У листопаді минулого року голова ОУН Богдан Червак заявив, що Коханівський не має жодного відношення до Організації українських націоналістів, зазначивши, що "вони лише використовують назву "ОУН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-