Вінницький мер прокоментував закиди Путіна про пам’ятник «нацисту Петлюрі»

Вінницький міський голова Сергій Моргунов різко відреагував на висловлювання  президента РФ Путіна про встановлення у місті пам’ятника Симону Петлюрі – людині «нацистских взглядов».

Про це Моргунов написав у Фейсбуці.

«Сьогодні прочитав, як президент держави-агресора, що розв’язала проти України гібридну війну, Владімір Путін бурхливо відреагував на встановлений у Вінниці пам’ятник Голові Директорії, Головному Отаману військ УНР Симону Петлюрі... Наш народ сто років тому дуже важко боровся за незалежність і, на превеликий жаль, тоді її не здобув. А ми маємо знати свою історію і не повторювати її помилок. Тим більше зараз, коли та ж сама країна веде гібридну війну на українському сході... І не російській владі вказувати українським містам та громадам, як вшановувати своїх героїв», - написав Моргунов.

За його словами, українським історикам доведеться докласти чимало зусиль, аби повернути історичну правду про ті події і про тих історичних постатей. Саме тому у місті буде створено музей «Вінниця – тимчасова столиця УНР».

Читайте також: Фільм про Героїв Крут планують завершити до осені 2018

19 жовтня Путін на пленарному засіданні клубу «Валдай» заявив, що в Україні відкрили пам'ятник Петлюрі - людині нацистських поглядів, антисеміту.