Фільм про Героїв Крут планують завершити до осені 2018

Фільм про Героїв Крут планують завершити до осені 2018

Укрінформ
Режисер фільму «Крути-1918» Олексій Шапарєв повідомив, що у кіно спеціально змінили імена студентів, щоб глядач сфокусувався на долі людей.

Про це він заявив у четвер під час "круглого столу" в Укрінформі на тему "Комунікаційні можливості сучасного українського кіно для зміни наративу "зрада" на "перемога".

"Коли ми почали роботу, я звертався до багатьох істориків, дослідників - більше 20 осіб, і кожен розповів свою історію. Тобто сто років минули, а кожний вже трактує свою історію. Виходить так, що історія трактується - так, як комусь зручно. В картині, яку ми зараз робимо, постараємося показати не агітаційний фільм, а ми знімаємо долі людей. Ми спеціально змінили всі імена, прізвища. З реальних людей - тільки Михайло Грушевський, Симон Петлюра, Аверкій Гончаренко, Михайло Муравйов, Володимир Антонов-Овсієнко", - сказав Шапарєв.

Він додав, що імена студентів спеціально змінили для того, щоб сучасний глядач дивився "долю кожного героя".

"Я взявся за цей проект, тому що те, що було 100 років тому, і те, що зараз відбувається - дзеркальне відображення, тільки в інших костюмах. Поведінка влади, людей, молодого покоління, їх активність і громадянська позиція (часів Крут - ред.)  дуже сильно схожі на сьогоднішні події, в яких ми з вами беремо участь, починаючи з кінця 2013 року", - сказав він.

Шапарєв припустив, що роботу над фільмом можуть завершити до осені 2018 року.

У свою чергу заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко зауважила, що тема українських національних подій, героїв, історії у суспільстві "дуже обережно комунікується".

Читайте також: Держкіно оплатить половину зйомок містичного детективу

"Після Революції Гідності в Україні, на мій погляд, на жаль, не відбулася революція цінностей", - сказала вона, додавши, що робота працівників кінематографу, українське кіно - перший крок до до зміни наративів "зрада" на "перемога", "зрада" - на "успіх".

Гузенко підкреслила, що згідно із дослідженням, половина киян не знають, хто такі герої Крут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-