Справа Міноборони: у САП пояснили, у чому підозрюють заступника Полторака

Керівник САП Назар Холодницький заявляє, що підозри чиновникам Міноборони грунтуються на тому, що у відомства не було об'єктивних підстав для перегляду угоди щодо поставок пального.

Про це очільник САП розповів в інтерв`ю Цензор.Нет.

За словами керівника САП, справа розслідувалась рік, тому що до того часу не можна було зібрати доказів.

"Підозра в принципі грунтується на простих фактах. Був мільярд гривень на пальне. Був проведений тендер, і підприємство зобов’язалось за цей мільярд поставити 70 тисяч тон палива. Через місяць з’являється довідка однієї Торгово-промислової палати та довідка одного з державних підприємств, що були коливання цін, тому треба переглянути. Уклали додаткові угоди, збільшили ціну, а обсяг поставок зменшили. Ми інкримінуємо 149 млн грн шкоди, підтвердженої відповідною експертизою", - зазначив він.

Читайте також: У Павловського немає грошей, щоб "тікати на острови" – Полторак

При цьому Холодницький додав, що Управління внутрішнього аудиту Міноборони підтверджувало, що були коливання цін на ринку пального.

Водночас замовлена правоохоронцями експертиза встановила, що таких коливань не було.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міністерства оборони України. Було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулевича.

Читайте також: Справа Міноборони: суд відправив Павловського під домашній арешт

Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони. Йдется про працівника одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

При цьому сам заступник міністра оборони Павловський стверджує, що торік відомство закупило пальне для Збройних сил за найнижчими цінами, і просить суд провести дослідження цінової політики у той період.