Геращенко розповів про “чорні списки" футбольних уболівальників

Федерація футболу України зараз переходить на продаж іменних квитків, незабаром також з'являться "чорні списки" футбольних вболівальників. 

Про це в ефірі "112 Україна" заявив екс-радник глави МВС Арсена Авакова, нардеп Антон Геращенко.

"Зараз ФФУ переходить на продаж іменних квитків. Будуть і “чорні списки" тих людей, які приходять на футбол не дивитися і насолоджуватися футболом, а битися. Такі люди просто не будуть потрапляти на стадіони. Іншого покарання, кращого, для них не придумати. Вони просто будуть позбавлені можливості спостерігати за грою своєї команди. Або дотримуйтесь правил пристойності і вимог, які є у ФФУ, міжнародних футбольних правил, або ви не будете потрапляти на стадіон", - сказав нардеп.

Геращенко зазначив, що метод уже був використаний щодо іноземних уболівальників, в матчах із Туреччиною та Хорватією, коли були заздалегідь отримані списки турецьких та хорватських ультрас, які потенційно небезпечні.

Читайте також: Коноплянка: Не бачу жодної проблеми, коли вхід на стадіон за паспортами

"Вони просто не були б допущені в Україну. Для чого? Кінцевий підсумок для нас – це безпека на стадіонах. Ми не можемо собі дозволити, щоб Україна була в числі тих країн, в яких займаються беззаконням на стадіонах", - додав він.

Нагадаємо, ультрас футбольного клубу "Дніпро" побили народного депутата Юрія Березу, що є також президентом СК "Дніпро-1", під час дербі в рамках першості другої ліги. Фанати "Дніпра" влаштували тоді бійку на трибунах, напавши на вболівальників іншого дніпровського клубу.