Вбивці Вороненкова пройшли вишкіл у РФ - прокуратура

Відео

Виконавці вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, Ярослав Левенець і Павло Паршов, пройшли професійну підготовку на території Російської Федерації.

Про це розповів перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко в ефірі телеканалу “Прямий”.

“І Левенець, і Паршов, перебуваючи у розшуку, знаходилися на території Російської Федерації. І сказати про те, що вони не могли попасти під контроль ФСБ, ми не можемо. Навпаки, ми можемо стверджувати, що пан Геращенко (Антон Геращенко – ред.) був правий. І коли вони приїхали і попали в лави Національної гвардії, вони були добре підготовлені. Левенець був начальником відділення, Паршов був бійцем. Обидва користувалися авторитетом, добре стріляли, добре бігали. Левенець проводив заняття з бійцями по бойовому гопаку. Паршов був добрий боксер. Вони дійсно підготовлені бойовики”, – наголосив прокурор.

Читайте також: РФ може видати замовника вбивства Вороненкова - екс-депутат Держдуми

Крім того, Кононенко повідомив, що злочинці були членами конвертаційного центру, який свого часу діяв на території Дніпропетровської області.

“І коли УБОЗ задокументував їх діяльність і почалася реалізація, вони порозбігалися і перебували на території РФ. До речі, ця група була причетна до скоєння одного з розкритих вбивств. І один з їхніх товаришів перебуває зараз уже в місцях позбавлення воля. Він засуджений. Паршов там проходив свідком”, – додав перший заступник столичного прокурора.

Нагадаємо, 9 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова.