Зміни до кодексів впорядкують судовий процес - Порошенко

Ухвалені Верховною Радою зміни до низки кодексів є найбільш продуманим впорядкування судового процесу та приведення його у відповідність до найкращих світових практик.

Про це заявив у середу Президент Петро Порошенко на зустрічі з колективом Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Зміни до кодексів — це найбільш продумане впорядкування судового процесу та приведення його у відповідність до найкращих судових практик. До розробки змін було залучено велику кількість українських і міжнародних експертів. Я очікую цей законопроект на підпис протягом наступних кількох днів”, - сказав Порошенко.

За його словами, ці зміни можна було прийняти і раніше, однак деякі “політикани” заважали.

“Ми могли би зробити це трохи раніше, якби деякі безвідповідальні політикани у Верховній Раді... не блокували процес. Це з їхньої милості Верховна Рада на кілька тижнів запнулася на розгляді тисяч і тисяч технічних поправок до законопроекту. Зранку до вечора, з тижня на тиждень, розглядаючи законопроект про зміни в процесуальних кодексах. Причому, я наголошую, що більшість з них носили технічний характер: то прибрати кому, то слова переставити, то замість коми крапку написати, то наголос змінити. Згаяли багато часу. До речі, деякі суттєві поправки, направлені на захист прав і свобод – підтримали, полову – відсіяли, і закон – ухвалили”, - заявив Порошенко.

Читайте також: "Самопоміч" уже пропонує Раді скасувати судову реформу

Він додав, що ухвалення закону відкриває шлях до початку роботи нового Верховного Суду.