Українці вважають корупцію і олігархів найбільшою загрозою для країни

Опитування

Найбільшими загрозами для України громадяни нашої держави вважають корупцію, вплив олігархічних кланів та російську агресію.

Про це заявив виконавчий директор Київського прес-клубу, керівник аналітичної групи «Соціопрогноз» Михайло Пересунько, презентуючи дослідження громадської думки у рамках проекту «Територія реформ. Кризовий моніторинг», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Левова частка респондентів відповіли, що найбільшою загрозою є корупція (76,8%). Далі, зі значним розривом в оцінках, іде вплив олігархічних кланів - таку загрозу для України вбачають 43,2% опитаних. І близько третини респондентів вважають загрозою агресію з боку Росії», -  сказав Пересунько.

Крім того, у респондентів також цікавилися, які соціально-економічні проблеми для них  особисто є найактуальнішими.

«Більше половини опитаних - 65,4% - вважають, що це матеріальне становище їхньої сім'ї, також у 41,8% опитаних викликають стурбованість високі комунальні тарифи», -  зазначив Пересунько.

Читайте також: Роботу за кордоном шукають 44% українців

Згідно з результатами дослідження до актуальних проблем респонденти віднесли зростання цін на товари широкого вжитку, корупцію і збройний конфлікт на сході України.

Опитування проводилося з 12 до 25 вересня 2017 року у 24 областях України та місті Києві, за винятком тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей, АР Крим. Загалом було опитано 2014 респондентів методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання.