На кордоні з РФ затримали екс-директора "Інформаційних судових систем" Богданова

Правоохоронці затримали при перетині кордону колишнього директора ДП "Інформаційні судові системи" Леоніда Богданова.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"У суботу при перетині кордону затримали колишнього директора держпідприємства "Інформаційні судові системи" Леоніда Богданова", - сказав він.

Горбатюк додав, що Богданов намагався потрапити в Російську Федерацію через пункт пропуску "Конотоп", що в Сумській області.

Після затримання Богданову повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Розстріл Майдану: наприкінці вересня справа буде у суді

Зокрема, Генпрокуратура інкримінує колишньому директору ДП "Інформаційні судові системи" заволодіння 6,4 млн грн у 2013-2014 рр. шляхом укладання фіктивних договорів щодо постачання програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції України із подальшим виведенням державних коштів на підконтрольну іноземну компанію.