Розстріл Майдану: наприкінці вересня справа буде у суді

Розстріл Майдану: наприкінці вересня справа буде у суді

Укрінформ
Наприкінці вересня в суд буде передано кримінальне провадження проти колишніх високопосадовців, які віддавали накази стріляти по активістах Майдану в лютому 2014 року.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час міжнародного форуму «Ялтинська європейська стратегія» (YES), що проходить у Мистецькому арсеналі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу з гордістю доповісти, що ми зробили те, що від нас вимагало суспільство. Ми сьогодні знаходимося в країні, де в суді судять екс-президента Януковича за державну зраду. І це сигнал не для Януковича, це сигнал для всіх високопосадовців, які є сьогодні і будуть завтра. Ми фактично завершили майже всі справи щодо оточення Януковича. Наступає фаза судових процесів", - сказав Луценко.

Читайте також: У справах про розстріл Майдану готуються нові підозри - Горбатюк

Він заявив, що “116 осіб сьогодні знаходяться в судах по справах Майдану, в тому числі вбивці”. Наприкінці цього місяця буде направлено в суд справу проти тих, хто давав наказ стріляти. “За нашою версією, це екс-президент Янукович, екс-керівник МВС Захарченко, екс-керівник СБУ Якименко”, - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-