Пранкер із Росії намагався видати себе за Турчинова

Російський пранкер, який намагався видати себе за секретаря РНБО України Олександра Турчинова, намагався зв'язатися зі спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, але був викритий американським дипломатом.

Про це повідомляє в суботу персональний сайт Турчинова. 

"Російський пранкер, який намагався видати себе за секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, впіймав облизня. Вчора від імені Турчинова російський пранкер намагався зв'язатися зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, але був викритий американським дипломатом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Турчинов прокоментував дзвінок пранкерів гендиректору «Південмашу»

Зазначається також, що останнім часом подібні провокації з боку пранкерів, які працюють під дахом російських спецслужб, почастішали. "Їхня мета - спроба дезавуювати успіхи української влади на міжнародній арені", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністра енергетики США Ріка Перрі розіграв пранкер, який видав себе за Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Повідомлялося, що під час 22-хвилинної розмови, яка відбулася 19 липня, Перрі обговорив із жартівником низку тем, включаючи санкції проти Росії та допомогу Україні в розробці нафти і газу. Жартівниками виявилися росіяни Володимир Краснов та Олексій Столяров, яких іноді називають Jerky Boys of Russia. Раніше вони вже телефонували британському співаку Елтону Джону, який думав, що він розмовляє з президентом Росії Володимиром Путіним.

У серпні російський телеканал "Россия 24" випустив в ефір сюжет із пранкерами, які телефонували гендиректору українського заводу "Південмаш". Турчинов тоді назвав дзвінок російських провокаторів генеральному директору заводу "Південмаш" черговою невдалою спробою компрометації цього підприємства.