Насіров ніяк не дочитає свою справу: лишилося 110 томів

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вивчив 130 томів кримінальної справи проти себе, йому залишилося дочитати 110 томів, тоді справу передадуть до суду.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає ТСН.

Холодницький зазначив, що САП має намір звернутися до суду з проханням про обмеження термінів для ознайомлення справи.

Антикорупційний прокурор додав: його відомство має підтвердження, що Насіров є громадянином Великої Британії. У зв'язку із цим САП зверталася до суду з проханням про стягнення застави з Насірова, оскільки вважала, що голова ДФС не виконав ухвалу суду у повному обсязі – не здав усі свої паспорти. Але суд відмовив прокурорам.

Читайте також: Запобіжний захід Насірову продовжили до 21 жовтня

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що впродовж 2015-2016 років Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма Хас", ТОВ " Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр", що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з правом внесення застави у 100 млн грн. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

28 липня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Насірова.