У поліції пояснили, чому зупиняли автоколону бажаючих зустріти Саакашвілі

У Житомирській області поліція зупинила вранці колону автомобілів на трасі Київ - Чоп з метою перевірки щодо можливої наявності незаконної зброї.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. 

"Близько 9.20 год. 9 вересня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що автодорогою Київ - Чоп рухається колона автомобілів з людьми, які можуть мати незаконну зброю. Поліцейські перевірили відомості та оглянули транспортні засоби, після чого подорожні продовжили свій рух", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, у транспортних засобах, які рухалися колоною, були люди у форменому одязі з нашивками одного із добровольчих батальйонів на чолі із народним депутатом України.

Читайте також: У неділю журналістів не пустять на пункт пропуску "Краковець"

"Попри спроби саботування з боку подорожніх законних вимог правоохоронців щодо надання для огляду транспортних засобів колони і перевірки наявної зброї, після коротких перемовин поліцейські здійснили необхідні заходи. За їх результатами незаконної зброї, а також інших заборонених законом предметів чи таких, які б могли становити небезпеку для людей, виявлено не було", - наголосили правоохоронці.

Після огляду колона рушила далі за своїм маршрутом.

Семен Семенченко, який і є тим депутатом, що їде у колоні разом із добровальцями батальйону "Донбас", також написав у Facebook про зупинку на Житомирщині. За його словами, поліція провела "законну перевірку номерів на офіційно зареєстровану зброю".

Раніше на сторінці спільноти «Штаб блокади торгівлі з окупантами» у Facebook з’явилося повідомлення про те, що поліція на Київщині зупинила для перевірки автоколону, яка їде до західного кордону, в пункт пропуску «Краковець», для зустрічі колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, який має прибути туди 10 вересня. Через деякий час вже йшлося про те, що автоколона рушила далі.

Як відомо, Президент Петро Порошенко позбавив екс-голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі українського громадянства. Однак той заявив, що має намір повернутись в Україну 10 вересня.

Перехід Саакашвілі через кордон у пункті пропуску "Краковець" очікується о 13 годині 10 вересня. За словами його соратників, Саакашвілі буде їхати зі своїм сином, групою народних депутатів та міжнародними партнерами.