Накопичувальна пенсія: Рева запевняє, що в законопроекті прописаний дедлайн

Редакція законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» суттєво доопрацьована і значно відрізняється від редакції, запропонованої урядом.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Законопроект суттєво доопрацьовано. Він значно відрізняється від того варіанту, який подавав уряд до Верховної Ради. Уряд врахував всі позиції, які не стосувалися базових елементів цієї реформи», - сказав Рева.

Зокрема, зазначив він, профільним комітетом була підтримана поправка щодо виходу на пенсію людини, яка має 40 років страхового стажу незалежно від віку з 1 січня 2028 року. 

«Таким чином кожна людина сама визначає, коли йде на пенсію», - пояснив Рева.

Окрім того, зазначив він, була врахована поправка щодо врахування до страхового стажу періодів підприємницької діяльності, яка здійснювалася у період до 31 грудня 2017 року.

Окрім того, підтримана поправка щодо збереження  права на призначення дострокової пенсії  за вислугою років артистам театрально-концертних та інших видовищних закладів на умовах, які були раніше - 20-35 років стажу, незалежно від віку. 

Читайте також: Рева запевняє, що гроші на підвищення пенсій з 1 жовтня у Пенсійному фонді є

Також Рева зазначив, що профільний комітет підтримав поправку щодо введення накопичувальної пенсійної системи з 1 січня 2019 року. 

«Уряд підтримав цю пропозицію. Це дедлайн, обов'язок, який ми на себе беремо», - наголосив міністр соціальної політики.

Окрім того, зазначив Рева, депутати підтримали пропозицію колеги щодо введення норми про аудит Пенсійного фонду та введення реєстру отримувачів соціальних виплат.