НАЗК квапить Укравтодор з антикорупційною програмою

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами перевірки Державного агентства автомобільних доріг України Укравтодорі винесло припис в.о. голови Укравтодор Славоміру Новаку затвердити антикорупційну програму.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Як зазначили у НАЗК, "Укравтодор" не затвердив антикорупційної програми, що є порушенням ст. 19 ЗУ "Про запобігання корупції". 

"Станом на 3 липня 2017 року антикорупційні програми окремих органів, у тому числі й "Укравтодору", на погодження до Національного агентства не надійшли", - йдеться у повідомленні.

Крім того, "Укравтодор" проігнорував запит Національного агентства та порушив вимоги статті 12 Закону України "Про запобігання корупції".

"За результатами перевірки в Укравтодорі Національне агентство винесло припис в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Новаку С.Р. стосовно:

 Усунення порушень Закону в частині затвердження антикорупційної програми Укравтодору на 2017 рік та надання її на погодження до Національного агентства, а також надання інформації та документів на запит Національного агентства від 05 липня 2017 року.

Проведення службового розслідування з метою з’ясування причин та умов порушення посадовими особами Укравтодору вимог частини першої статті 19 Закону.

Притягнення до дисціплінарної відповідальності винних осіб за результатами проведеного службового розслідування", - наголосили у НАЗК.

Читайте також: В Укравтодорі пояснили, за який період Новак отримав майже 900 тисяч зарплати

Водночас в Національному агентстві наголосили, що цей припис є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 18846 Кодексу України про адміністративні правопорушення.