Бійня під Радою: Геращенко сподівається, що Гуменюк отримає довічне

Вирок обвинувачуваним у теракті під Верховною Радою два роки тому, внаслідок якого загинули четверо нацгвардійців, може бути винесено судом у жовтні-листопаді.

Про це сказав журналістам член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко після відкриття пам'ятної дошки загиблим нацгвардійцям у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання йдуть регулярно і очікується в жовтні, максимум у листопаді, винесення вже вироку суду", - сказав Геращенко.

Він нагадав, що є два кримінальних провадження за фактом подій 31 серпня під Радою. Одне з них стосується Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка, які звинувачуються в тому, що кинули гранату. Друге стосується представників ВО "Свобода", які брали участь в мітингу і закликали активістів до агресивних дій.

"Очікується, що, швидше за все, суд почує аргументи слідства, прокуратури і оцінить це жахливе вбивство з тим, що той, хто кидав, повинен отримати довічне ув'язнення", - додав Геращенко.

Читайте також: Нацгвардійці тепер присягатимуть на площі біля Верховної Ради - Аваков

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради сталися сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни в Конституцію щодо децентралізації. Активісти штурмували Раду. Вибухнула бойова граната. Загинуло четверо бійців Нацгвардії. Постраждали 157 осіб.

Справу щодо подій під Верховною Радою розділили на два кримінальні провадження - "тероризм" і "масові заворушення".

У першому провадженні обвинувачуваними є двоє (Ігор Гуменюк і Сергій Крайняк), у другому - 15 осіб, серед яких члени ВО "Свобода" Ігор Швайка, Ігор Сабій, Ігор Сосна, Сергій Бойко, Юрій Сиротюк, Едуард Леонов та інші.