Перші танки "Оплот" надійдуть в армію вже цього року - Порошенко

Перші танки "Оплот" надійдуть до Збройних сил України уже цього року.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на відкритті виставки озброєння та військової техніки на Хрещатику у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Освоєно виробництво новітніх танків "Оплот". Я чув, що у нас вони вироблялися раніше, але в повному обсязі ішли на експорт. Бо в української армії не було грошей, щоб закупити танки найсучасніші і озброїти ними ЗСУ. Ми внесли зміни до Державного бюджету і перші танки "Оплот" виробництва Харківського бронетанкового заводу ім. Малишева надійдуть до українських Збройних сил уже цього року", - сказав Президент.

За його словами,  це "відповідь на побажання українських танкістів".

Читайте також: Україна має вивести своє озброєння на рівень ХХІ століття - Президент

Водночас Порошенко пообіцяв, що наступного тижня частина представлених на виставці озброєнь та військової техніки відбуде на лінію зіткнення. Це, зокрема, танки, самоходні артилерійські установки, бронетранспортери, зенітно-ракетні комплекси.

Решта машин буде зарахована в резерв або використовуватиметься у військових навчальних закладах, деякі - ще завершуватимуть процедуру випробовувань.

Президент також додав, що цього року на озброєння українського війська прийнято 22 одиниці сучасного озброєння та військової техніки.