У 100 школах впровадять новий навчальний стандарт початкової освіти - Гриневич

У 100 школах у всіх регіонах України з вересня розпочнеться впровадження нового навчального стандарту початкової освіти.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на Всеукраїнській серпневій педагогічній конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми готуємо пілотування нового стандарту в 100 школах з початку нового навчального року. А з 2018 року всі першокласники підуть у нову українську школу", - сказала Гриневич.

За її словами, із запровадженням нового навчального стандарту зміняться зміст і результати навчання, методики викладання. 

Читайте також: Українські батьки закликали чиновників не піаритися у школах на 1 вересня

"Сутність нового стандарту, ключові принципи - визнання та сприяння розвитку талантів кожної дитини. Нам важливо, щоб дитина була в центрі навчального прцесу", - зауважила керівник МОН.

Вона додала, що вчителі матимуть можливість будувати власні освітні програми, а на початку вони отримують модельні навчальні програми, які зможуть використовувати.

Міністр закликала представників місцевої влади підтримати нових учителів, які будуть брати участь у пілотному проекті. 

Як відомо, проект нового навчального стандарту схвалений Колегією МОН, готується проект постанови Кабміну про затвердження на державному рівні.