Уряд завтра хоче змінити порядок ввезення товарів із зони АТО

Кабінет міністрів України у п'ятницю розгляне проект постанови про внесення зміни до порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Як зазначається в порядку денному засідання КМУ, розміщеному на Урядовому порталі, представляти цей документ буде міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Учасники засідання також планують затвердити порядок арбітражного (експертного) визначення якості насіння і садивного матеріалу та порядок оформлення заяв для проведення арбітражного визначення якості насіння і садивного матеріалу.

Читайте також: Петренко розповів про плани Кабміну щодо держпідприємств

У планах на завтра є зміни до порядку використання наркотичних засобів і психотропних речовин під час дресирування службових собак для розшуку таких засобів і речовин.

Серед важливих рішень на п’ятницю - питання перетворення державного підприємства „Українська студія телевізійних фільмів „Укртелефільм” у публічне акціонерне товариство „Укртелефільм”.

Окрім того, уряд має погодити низку важливих законопроектів. Зокрема, зміни до законів про закордонних українців, про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні. Також КМУ розглядатиме законопроекти про ратифікацію угоди між урядами України та Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та  про ратифікацію угоди з  Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо приєднання до декларації про міжнародні інвестиції і багатонаціональні підприємства.

Загалом порядок денний дуже насичений. Не виключено, що низку рішень міністри ухвалять без обговорення, адже це передбачає регламент роботи Кабінету міністрів.