Мін'юст направив правоохоронцям 20 звернень щодо рейдерства

Міністерство юстиції України очікує відповіді від правоохоронних органів з приводу направлених понад 20 звернень, що стосуються рейдерства.

Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час прес-конференції в Укрінформі.

«Що стосується відповідальності реєстраторів, то не знаю статистику Міністерства внутрішніх справ, але я знаю, що комісія у Міністерстві юстиції (Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації - ред.) після засідань направила більше 20 звернень із проханням порушити кримінальну справу. Ми зараз направили листи із запитом, щоб з'ясувати, що, власне, відбувається по цих зверненнях, поки що відповіді не отримали. А навіть по тих листах, по яких отримали відповідь, написано, що йде досудове розслідування», - повідомила Сукманова.

Читайте також: Мін'юст збирається посилити вимоги до держреєстраторів

Вона наголосила, що за інформацією місцевих органів влади, справи, які направлені за ініціативи Міністерства юстиції, це «така собі крапля в море інших справ, які порушені за ініціативою власників, орендарів і фермерських господарств».

«На жаль, ми не можемо констатувати факт, що вони (справи - ред.) належним чином розслідуються. І я дуже чекаю того дня, коли ми можемо офіційно сказати: ось реєстратор, який вчинив злочинну дію і він покараний тюремним ув'язненням», - зазначила заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що відомство передало до Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України близько 20 справ, що стосуються рейдерства.